Hoog in Google te zien zijn is waarschijnlijk een van je doelen wanneer je begint met het bouwen van een website. De SEO (Search Engine Optimization) waardes je website bepalen hoe hoog jouw website scoort wanneer mensen bepaalde zoekwoorden in typen in Google. SEO bestaat in principle uit drie factoren: Autoriteit, Techniek en Content. Eerder schreven we al over hoe goede content kan bijdragen aan de SEO waardes van je website. Nu zullen we dieper in gaan op hoe je de autoriteit van je website kunt verbeteren.

Autoriteit, wat is dat eigenlijk?

De autoriteit van je website bestaat in principe uit twee factoren:

  1. De leeftijd van je website: websites die al lang bestaan hebben meer tijd gehad om autoriteit op te bouwen dan websites die pas net gebouwd zijn. Dus hoe ouder je website, hoe meer waarde die zou moeten hebben. Zorg er wel voor dat je website up to date blijft!
  2. Websites die naar jouw website linken: Om de waardes van je website te verhogen is het belangrijk dat andere belangrijke websites linkjes plaatsen naar jouw website. Daarnaast is het effectief om interne linkjes te plaatsen op je eigen websites, dit wordt ook wel linkbuilden genoemd .

Linkbuilden: Het verhogen van het aantal links die verwijzen naar een website. Het doel van linkbuilden is het trekken van meer relevante bezoekers naar de website en het verbeteren van de positie in Google.

linkbuilden-autoriteit

De waarde van je website bepalen

Er zijn een aantal waardes om rekening mee te houden wanneer je je website hoog in Google wilt krijgen. De belangrijkste waardes zijn:

  • Trust Flow: de Trust Flow wordt bepaald door een inschatting van de betrouwbaarheid van een URL. Deze inschatting gebeurt op basis van het aantal betrouwbare inkomende links naar jouw URL. Voor de Trust Flow geldt het principe hoe groter het aantal inkomende links van hoge betrouwbaarheid, hoe hoger de Trust Flow zal zijn. De Trust Flow is goed als de waarde ongeveer tussen de 25 en 30 ligt, of hoger natuurlijk.
  • Citation Flow: naast de Trust Flow is de Citation Flow ook een score die bepaalt hoeveel backlinks er verwijzen naar je website. Bij de Citation Flow geldt het principe: Hoe meer links er verwijzen naar je website, hoe hoger de Citation Flow. Het verschil tussen de Trust Flow en de Citation Flow is dat de Trust Flow meer om kwaliteit draai en de Citation Flow meer om kwantiteit. De Trust Flow is gewoonlijk dus ook hoger dan de Citation Flow.
  • Domain Authority: vertelt je hoe je hele website scoort in de zoekmachine resultaten. De Domain Authority is een goede manier om de sterkte van je website te vergelijken met andere websites, deze wordt weergegeven op een schaal van 1 tot en met 100. De Domain Authority is goed vanaf een score van ongeveer 25.
  • Page Authority: de Page Authority vertelt je hoe een specifieke pagina op je website scoort in de zoekmachine resultaten. Als je bijvoorbeeld schoenen verkoopt op je website, dan vertelt de Page Authority hoe hoog bijvoorbeeld de pagina waar dames sneakers op staan scoort in Google. Ook de Page Authority is goed als deze een score heeft vanaf ongeveer 25.

Er zijn een aantal tools die je kunt gebruiken om deze waardes te achterhalen. Om de Trust Flow en de Citation Flow te achterhalen kun je gebruik maken van de tool Majestic. Om de Domain Authority en de Page Authority te achterhalen kun je gebruik maken van de tool MOZ.

Wat kun je nog meer doen om hoog in Google te komen?

Linkbuilden is niet het enige wat je moet doen om je website hoog in Google te krijgen. Naast linkbuilden zal je ook de andere aspecten van SEO op alle vlakken goed moeten uitvoeren. Zorg er dus voor dat je website antwoord op de vraag van je klant. Daarnaast is het van groot belang dat de informatie op je website relevant is voor de mensen die op jouw site komen en dat de informatie zo specifiek mogelijk is. Tenslotte is het belangrijk om je pagina’s regelmatig te updaten en relevante informatie toe te voegen aan je website. Je kunt je website bijvoorbeeld up to date houden door regelmatig blogs te schrijven over relevante onderwerpen. Meer weten over SEO?

Neem vrijblijvend contact met ons op!