Veel ondernemers voelen zich herboren. Hopelijk heb ook jij net als veel mede-ondernemers in de vakantie enorm genoten van je blue sky time en heb je goede ideeën hoe je 2015 jouw meest succesvolle jaar ooit gaat maken. 2015 is alweer voor 67% voorbij. Je hebt dus geen tijd te verliezen! Maar wees niet getreurd de beste maanden liggen nog voor je en zoals we in de afgelopen maanden al met je besproken hebben; “Uitstellen is GEEN optie”.

Heb je in de afgelopen maanden geen fantastische nieuwe ideeën bedacht, niet aan je business gewerkt in de vakantie of heb je een break genomen? Dan moet je nu nog harder aan de slag. In de nieuwe wereld waarin alles sneller gaat is 1 of 2 maanden niet groeien geen stilstand meer, maar achteruitgang en voor veel bedrijven de ondergang. Je moet maar zo denken als jij het niet doet, dan doet iemand anders het wel.

Tekst met een weg en zon

Maar goed hopelijk weet je als lezer van onze blogs wel wat de realiteit is en hoe je successen behaalt. Nu gaan we over naar tips voor een goede, winstgevende en frisse start na de vakantie.

TIP 1: Plan je volgende vakantie

Dit is de beste en belangrijkste tip. Voor mij zijn vakanties de beloning voor een succesvolle periode. Mijn volgende vakantie staat gepland, eind oktober naar Kaapverdië. Ik heb er nu al zin in maaaaar! Ik werk met goals. Wanneer ik een doel niet behaal; geen vakantie. Ik kan niet op vakantie gaan als er niet genoeg omzet is, opdrachten voor klanten niet af zijn of andere zaken nog moeten gebeuren. Omdat de volgende vakantie al is geboekt heb ik een duidelijk eindpunt wanneer ik bepaalde doelen behaald moet hebben. Simpel, duidelijk en ik heb een richting waar ik heen ga.

TIP 2: Stappenplan

Zoals ik net al zei moeten er bepaalde doelen behaald worden voordat ik weer lekker weg kan en kan genieten van 28 graden, zon en cocktails. Om deze doelen te bereiken werk ik met een stappenplan. Ik schrijf op wat mijn einddoel is en breek dat doel af in kleinere stukjes.

Ook is een stappenplan met daarbij een afvinklijst perfect om al je nieuwe goede ideeën daadwerkelijk uit te voeren. Uiteindelijk is dat het belangrijkste, iedereen kan iets bedenken maar iets uitvoeren is niet voor iedereen bestemd. Mijn favoriete quote is dan ook:

“You don’t have to be great to start but you’ve to start to become great”

TIP 3: Werk de stapel die er nog ligt zo snel mogelijk weg en kijk vooruit

Ruim je mail op en zet de feestdagen in je agenda.

Laat werk dat er ligt niet je huidige humeur en ontspannen gevoel verpesten. Het zijn maar e-mails:

  • Begin met het verwerken van je e-mails van bovenaf zodat je dubbel werk voorkomt.
  • Maak dan een prioriteiten lijst.

1: Belangrijk – dringend

2: Minder belangrijk – dringend

3: Belangrijk – minder dringend

4: Minder belangrijk – minder dringend

  • Stuur alles wat je door kunt sturen of delegeren naar degene die ervoor verantwoordelijk is.

Het belangrijkste gedeelte komt nu en dat is dat je de e-mails niet laat bepalen wat je stemming is en wat je plan van aanpak wordt. Dat is het verschil tussen dat je in  business werkt of aan je business. Je moet altijd aan je business blijven werken; jij stuurt aan en bepaalt, niet andersom. Kijk daarom vooruit en volg je stappenplan. Nu komt iets waar je nog niet veel mee bezig bent geweest: de december maand. YEAHHHH….. geld verdienen :)

De belangrijkste tip: begin er op tijd mee!

TIP 4: Houd je hoofd leeg

Je bent net lekker op vakantie geweest. Aangekomen op de vakantiebestemming heeft het 3 dagen geduurd voordat je een vakantiegevoel had, dat je stressvrij was en je weer vrij voelde. Het is heel belangrijk om dit gevoel vast te houden. Het duurt namelijk ook maar weer 3 dagen om het stressgevoel toe te laten als je er geen rekening mee houdt. Daarom is het zo belangrijk dat je één goede vakantiegewoonte gaat implementeren in je dagelijkse routine. Ik blijf na vakanties (bijna) iedere avond tijd vrij maken voor blue sky time. In een rustige omgeving, bij voorkeur buiten, rustig nadenken en genieten van even helemaal niets.

Je kan er ook voor kiezen om het joggen waar je in de vakantie tijd voor had voort te zetten. Dat zie ik bij mensen om me heen op kantoor gebeuren. Iedereen is fitter, vitaler en meer ontspannen.

TIP 5: Schoenmaker, blijf bij je leest

Een bekend Nederlands spreekwoord, het betekent: Hou je niet bezig met dingen waar je geen verstand van hebt.

Wat je de laatste tijd ziet is dat steeds meer ondernemers denken dat ze veel zelf kunnen. Je administratie, even googelen hoe het moet en hoppa ik kan het zelf….. Tot er aan het eind van het jaar een kloppende boekhouding moet zijn.

Wij zijn een online marketing bedrijf, we horen het dagelijks wel een paar keer voorbij komen. Dat kan ik zelf…. Nee zoiets kun je niet zelf. Ja ik kan ook 100 meter sprinten maar niet zoals professionals, ja ik kan ook een brood bakken maar niet zoals een bakker, ja ik kan ook een kastje in elkaar timmeren maar niet zoals een timmerman of een meubelmaker.

Voorkom stress en onnodige investeringen en doe waar je goed in bent en besteed zaken uit waar je niet goed in bent. Dit is een fout die we zelf ook hebben gemaakt. Waarom een ander betalen voor iets wat ik zelf ook kan nou…. Simpel antwoord.

Omdat ik er hééééél véééél tijd mee kwijt was en die tijd had ik beter kunnen gebruiken voor het laten groeien van het bedrijf in plaats van mezelf bezighouden met zaken die ik minder goed kan en ook helemaal niet leuk vond. Het was een enorme stress-relieve toen we daadwerkelijk gingen investeren in ons bedrijf en goede partners vonden.

Wil je graag een strategie bedenken, beter worden in Social Media of heb je een zetje in de goede richting nodig?

Neem direct contact op