Maak jij als bedrijf, merk of organisatie gebruik van het adverteren in Pinterest? Als je dat nog niet doet, loop je heel wat merkbekendheid en verkeer mis! Pinterest is namelijk een wereldwijd social media kanaal met ruim 250 miljoen actieve gebruikers. In Nederland is het gebruik van Pinterest het afgelopen jaar zelfs met 20% gestegen!

Organische pins

Pinterest is als het ware een online plakboek waarbij je interessante afbeeldingen en video’s op je gecategoriseerde prikborden kunt vastpinnen. Het wordt met name gebruikt om inspiratie op te doen of voor het opslaan en verzamelen van dingen die je kunt doen, maken of kopen. Door op een afbeelding of video te klikken, landt de potentiële klant op je website.

Met het gebruik van visuele content gaat het vooral om het uiten van merkwaarden en het creëren van een gevoel bij je bedrijf, merk of organisatie. Door categorieën toe te voegen aan je pins, worden ze bij relevante onderwerpen getoond. Echter zijn deze organische (onbetaalde) pin mogelijkheden erg beperkt.

Pinterest adverteren

Sinds dit jaar (april 2019) is het mogelijk om op Pinterest te adverteren door middel van het aanmaken van een Business account. Deze pins zijn te herkenen aan de pijl die is toegevoegd aan de pin. De advertenties zijn zichtbaar voor mensen die op hun Pinterest startpagina en gerelateerde pins (in een bepaalde categorie) kijken en in de zoekresultaten. De targeting voor de pins vindt dus plaats op basis van zoekwoorden of categorieën/interesses.

In het Business account heb je de mogelijkheid om verschillende gesponsorde content te laten zien. Naast de standaard pin kun je gebruik maken van app-pins, carrousels en video’s.

Kosten voor het adverteren op Pinterest

Afhankelijk van de doelstelling van de campagne is het mogelijk om te bieden op basis van CPC (kosten per klik) of CPM (kosten per 1.000 vertoningen). De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van je branche en van de targeting van je doelgroep. Volgens Pinterest betaal je in Europa gemiddeld €0,05 CPC en €1,00 CPM¹. Onze ervaring wijst uit dat deze prijzen net iets hoger liggen.

Met welk doel kan ik het Pinterest adverteren gebruiken?

Het Pinterest Business account is geschikt voor de volgende doestellingen:

  • Merkbekendheid
  • Branding
  • Meer Pinterest volgers
  • Promoten of communiceren van acties/aanbiedingen
  • Productintroducties
  • Verkeer naar de website
  • Conversies genereren

Pinterest shopping

De Pinterest gebruikers komen nu naar Pinterest voor inspiratie. In diverse landen is Pinterest Shopping inmiddels gelanceerd, waardoor deze inspiraties meteen omgezet kunnen worden in aankopen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een bruikbare productfeed vanuit je website. Hiermee creëer je een catalogus op Pinterest om jouw gewenste producten in de advertenties te tonen. Helaas moeten we nog even wachten tot dit ook in Nederland wordt uitgerold. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast!

Pinterest campagnes beheren

Dankzij onze ervaring met het adverteren in social media en het gericht benaderen van de juiste doelgroep is jouw Pinterest campagne bij ons in goede en vertrouwde handen. SearchWords ontzorgt jouw bedrijf, merk of organisatie met het opzetten en optimaliseren van het account. Naast een maandelijkse rapportage, geven we adviezen en tegelijk halen we het maximale resultaat uit elke campagne.

Wil je meer weten over het adverteren in Pinterest? Neem dan contact met ons op en wij kunnen dan samen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

MAAK EEN BELAFSPRAAK