Naast mobiel adverteren is video adverteren helemaal ‘hot’ op dit moment! Dit komt mede door de introductie van de 360-graden-video’s. Deze video’s zijn gemaakt met speciale camera’s die de kijker de mogelijkheid geeft de omgeving zelf te bekijken. Een aantal bedrijven zagen hierin de mogelijkheden en zijn begonnen met 360-graden-video’s in te zetten als video advertentie in Youtube.
In dit artikel leg ik uit wat deze nieuwe trend in video-adverteren precies inhoud en wat de eerste campagne-resultaten zijn.

360-graden-video

Met de opkomst van Virtual Reality ondersteund Youtube sinds maart 2015 ook 360-graden-video’s. Dit zijn video’s gemaakt met een camera die een situatie in 1 shot in 360 graden opneemt. Hierdoor kun je zelf het camerastandpunt bepalen. In Google Chrome kun je het gezichtspunt veranderen door het slepen van de muis en met de app moet je de telefoon bewegen. Absolute aanrader voor het bekijken van de video, is het gebruiken van de Google Cardboard of een ander VR wearable. Wat een vrij indrukwekkend en uniek resultaat geeft. YouTube heeft ook een lijst samengesteld met camera’s waarmee je als gebruiker het beste kunt filmen wanneer je een 360-graden-video wil opnemen: Bublcam, Giroptic’s 360cam, IC Real Tech’s Allie en Kodak’s SP360.
Veel grote merken brengen al 360-graden-video, zoals Coca Cola en Redbull. Door dergelijke video’s hopen ze de band met consumenten te verbeteren en voor een unieke kijkervaring te zorgen. Bekijk de video hieronder.

Man met kartonnen doosje voor zijn ogen

Red Bull F1 360 graden video

360-graden-advertenties

Deze ontwikkeling heeft de deuren geopend voor de 360-graden-advertenties waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Met 360 graden video-advertenties kun je de doelgroep deel laten nemen aan een geheel nieuwe kijkervaring. Het geeft de mogelijkheid om uw merk te laten communiceren met de consument op Youtube; wat kan zorgen voor een betere klantervaring. De video advertenties worden ondersteund in Trueview in-stream en in-display.

De eerste campagne-resultaten

De eerste campagne-resultaten van 360-video’s zijn voor nu veelbelovend. Uit de feedback van YouTube-gebruikers blijkt dat mensen eerder geneigd zijn om een video uit te kijken als zij zelf de positie van de camera kunnen bepalen.
De gemiddelde interactieratio van de 360-graden-video’s was 157% hoger dan de gemiddelde interactieratio van video’s en de kijktijd van de 360-graden-video’s lag 150% boven het gemiddelde.
Dit bewijst dat het 360 graden-formaat een geheel nieuw niveau van merkbeleving teweegbrengt. Wat minstens zo belangrijk is, is dat het 360 graden-formaat de mogelijkheid biedt om het gedrag van de consument die de video bekijkt, real-time te volgen. Dat is een waardevolle toevoeging aan de merkanalyse.

Wil je weten wat 360-graden-video advertenties voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op